П`ятниця, 26.04.2024, 08:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


     

 Згідно річного плану роботи Фошківського НВК І ступеня. плану роботи медсестри та соціального педпгога  у Фошківському НВК І ступеня з метою формування свідомого та відповідального ставлення до особистого та колективного здоров’я був  проведений тиждень сприяння здорового способу  життя  на тему: «Зроби свій вибір на користь здоров’я». У закладі було проведено виховні заходи, рольові та дидактичні ігри, конкурси, вікторини. Перегляд презентації «Як про здоров’я ти думати будеш, ніколи здоров’я ти не загубиш . Проведено також ряд заходів, спрямованих на інформування учнів, виховання в них бережливого ставлення до свого здоров’я, зокрема: загальношкільна акція «Дружна шкільна родина на шляху до здоров’я єдина».

Було проведено виховну годину « Небезпека захворювання на туберкульоз,як  захистити себе».

... Читати далі »

Переглядів: 234 | Додав: foshkynwk | Дата: 04.03.2020 | Коментарі (0)

З 17 лютого по 21 лютого у Фошківському НВК І ступеня проходив тиждень під яскравою назвою «Кольоровий тиждень». Кожен день тижня був присвячений певному кольору та має свою тематику. Уроки, конкурси, виставки, змагання, які проходили в рамках тижня, розвивали творчість школярів.Протягом тижня учні переконалися , що кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють, і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися.

Понеділок у нашій шкільній родині зустріли кольорами веселки. В цей день діти співали, веселилися, малювали долоньками. Дізналися багато нового та корисного про кольори. Взяли активну участь у арт-студії «Веселковий день»

Вівторок у нас червоним. Яскравим, чарівним, неповторним… День почався ранковою зустрічею з вихованцями садочка. Учні взяли участь в аукціоні теплих слів та творили «Серце доброти». Для учнів проведений розважальний конкурс «Кольоровий ерудит». Енергійні, непосидючі учні взяли участь у спортивно-розважальній грі «Веселі перегони».Також учні мали змогу переглянути відео «Червоний повсюди»

Середа «зафарбувалася» у синій колір. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. У блакитні, сині, ультрамаринові шати вдяглися школярі та вихованці садочка.Тематика дня дозволила поговорити про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. Синій вважається кольором інтуїції. Він стимулює мислення. Захопленню та гарному настрою не було меж!

... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: foshkynwk | Дата: 25.02.2020 | Коментарі (0)

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Головною метою відзначення цього свята є зміцнення державотворчої функції української мови. Педагоги, учні та дошкільнята Фошківського НВК  прийшли до школи в українських  вишиванках.

Серед учнів школи відбувся конкурс читання віршів напам’ять про рідну мову.

Вчителем Глевчук С.П було підготовлено для учнів презентацію « Наша мова калинова»,після перегляду учні складали асоціативний кущ до слова «мова».

Також у цей день учителями був проведений «диктант єдності».

 

Переглядів: 232 | Додав: foshkynwk | Дата: 25.02.2020 | Коментарі (0)

Тиждень «Герої сьогодення» в початковій школі та дитячому садку 17.02-21.02.2020р.

Героями не народжуються - героями стають!

З метою вшанування патріотизму і мужності українців з 17 по 21 лютого 2020 року в нашій школі проведено тиждень «Герої сьогодення». Тиждень розпочався загальношкільною лінійкою,на якій вчитель Глевчук С.П. та вихователь Співак М.П. повідомили учням та дошкільнятам план та мету тижня. Цього ж дня вчителі та вихователі провели бесіду із дітьми «Жити в мирі та злагоді». Наступного дня учні мали змогу переглядати відеоролики про Героїв Небесної Сотні. Відбувся конкурс читців української поезії. Бажаючих взяти участь виявилось досить багато. Вихователь провела історичну годину «Запали свічку». Запалюючи свічку, вихователь зачитувала імена загиблих Героїв за рідну Батьківщину. Учні переглядали фільм «Молитва за Україну». 20 лютого стало для всіх нас памʼятним днем – Днем Героїв Небесної Сотні. У цей день вчителі провели патріотичну годину «Небесна Сотня у вирій відлетіла…». Також учні переглянули документальний фільм, під час якого побачили реальні події, які відбувалися на Майдані. Зображення на екрані та проникливі слова у багатьох присутніх викликали сльози на очах. Патріотичне піднесення збудило в серцях дітей найщиріші почуття. Учні відчули себе частиною історії, що твориться разом з ними. Хвилиною мовчання учні та вчителі вшанували світлу памʼять Героїв Небесної Сотні. 21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Головною метою відзначення цього свята є зміцнення державотворчої функції української мови. Учні школи, вчителі,вихователі та дошкільнята прийшли до школи у вишиванках. Серед учнів школи відбувся конкурс читання віршів напам’ять про рідну мову. Після конкурсу діти переглядали презентацію « Наша мова калинова»,після перегляду діти складали асоціативний кущ до слова «мова». Також у цей день учителями був проведений «диктант єдності». Тиждень був насичений різноманітними цікавими заходами,які змушують кожне серце битися в унісон та глибше усвідомлювати,що є для кожного з нас Батьківщина. Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях

... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: foshkynwk | Дата: 25.02.2020 | Коментарі (0)

Кожна дитина неповторна й унікальна. Якщо створити умови для її розвитку, в дитині неодмінно відкриються здібності, закладені в ній природою

В.Сухомлинський.

З метою художньо-естетичного виховання, пробудження у дітей поваги до національної культурної спадщини, традицій українського народу та виховання самостійності, вміння творчо підходити до рішення різних ситуацій у школі та садочку з 10 по 14 лютого 2020р. проходив тиждень етичного виховання і був спрямований на те, щоб відкрити в дитині найпотаємніші, найтонші почуття прекрасного.

Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень етичного виховання. Конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів та дошкільнят, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Кожен день мав свою тематику.

Відкриття відбулося на шк ... Читати далі »

Переглядів: 251 | Додав: foshkynwk | Дата: 19.02.2020 | Коментарі (0)

« Ціннісне ставлення до сімї родини, людей»

       

   Ціннісне ставлення до людей виявляється у моральній активності особистості, прояві відповідальності, чесності, працелюбності, справедливості, гідності, милосердя, толерантності, терпимості до іншого, доброзичливості, готовності допомогти іншим, обов'язковості, добросовісності, ввічливості, делікатності, тактовності; вмінні працювати з іншими; здатності прощати і просити пробачення, протистояти виявам несправедливості, жорстокості. Показник моральної вихованості особистості — це єдність моральної свідомості та поведінки, єдність слова і діла, наявність активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції.
В нашій школі був проведений тиждень взаємоповаги і ціннісного ставлення до оточуючих, метою якого
єформування моральної культури учнів, шанобливого ставлення до сім’ї, родини, людей, взаєморозуміння і терпимості в стосунках дорослих і дітей, , бажання допомагати старшим і хворим.

В рамках тижня соціальним педагогом Прокопюк М.В. були проведені бесіди на тему «Мій день, мої вчинки», «Проблеми в спілкуванні: конфлікти та шляхи їх вирішення»; виховні години спілкування на тему: ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: foshkynwk | Дата: 19.02.2020 | Коментарі (0)

Відповідно до річного плану роботи НВК на 2019/2020 навчальний рік було проведено засідання педагогічної ради на тему: «Сучасні підходи щодо формування готовності дитини до навчання в школі» 30 січня 2020 року з порядком денним:

  1. Адаптація учнів 1 –класів до умов навчання в школі І ступеня (в умовах НУШ)

(Соціальний педагог Маковійчук Л.Ю.

Вчитель 1 класу Реуцька М.Д)

 

  1. Особливості організації освітнього процесу в умовах інклюзивного навчання в сучасній школі.

(Асистент вчителя Мавійчук Л.Ю, вчитель 3 класу Ковбіш Д.Ю)

  1. Про затвердження перспективного плану проходження курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників за накопичувальною системою на 2020 рік.

(Директор НВК І ст Петрик Н.П.)

  1. Про затвердження Положення про внутрішню систему якості освіти в Фошківському НВК І ступеня.

Дані питання були детально розглянуті, обговорені та прийняті відповідні рішення.

Переглядів: 244 | Додав: foshkynwk | Дата: 10.02.2020 | Коментарі (0)

Всі хороші книги схожі в одному, - коли ви дочитаєте до кінця, вам здається, що все це трапилося з вами, і так воно назавжди при вас і залишиться.

Е. Хемінгуей

 

З 27 по 31 січня 2020 р у Фошківському НВК І ступеня проходив тиждень дитячої книги «Країна казкова – країна книжкова». Протягом тижня було проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, конкурсів, на яких діти показали свої знання, вміння,навички та творчі здібності. авданням цього тижня є заохочення дітей до читання , виховання в учнів любові до книги та культури читання.

Розпочинається тиждень урочистим відкриттям на тематичній лінійці, де вчитель 4 класу Глевчук С. П. повідомляє учнів школи про початок тижня дитячого читання, ознайомлює всіх з планом роботи та запрошує всіх бажаючих приймати участь в проведенні тижня.

 

Перший день тижня був присвячений книзі, бібліотекарем та вчителями була проведена інформаційна година "Книга - джерело знань" . А також був оголошений конкурс на найкращу стінгазету школи , присвячену «Тижню дитячої книги»

Другий день пройшов під назвою "У світі чарівної казки".Для учнів 3-4-х класів була проведена літературна подорож «Подорожуємо країною казок». ... Читати далі »

Переглядів: 328 | Додав: foshkynwk | Дата: 10.02.2020 | Коментарі (0)

   Зима дуже багата на свята, і відкриває календар одне із найулюбленіших свят для малюків – День Святого Миколая. Святий Миколай першим приходить до нас – зі святом милосердя та добра, як же приємно дарувати, турбуватися про всіх, кого любиш. Діти шалено люблять зимові свята. Вони з нетерпінням чекають їх настання, щоб зануритися в атмосферу чарівності, радості і веселощів.

Діти для святого Миколая – найрадісніші і найсвятіші створіння, які завжди потребують захисту, уваги, лагідного ставлення. Для них він і опікун, і заступник у біді, і привітний дідусь, що гладить по голівці, радує подарунками.

Малюки завжди з нетерпінням очікують на 19 грудня. Адже саме в цей час на кришталевих санях їде до нас з неба Святий Миколай. Він не оминає жодної хатини, де живе дитина. Слухняним дітям він кладе під подушку солодощі, яблука, книжки.

Ось і сьогодні 19 грудня вчителями та вихователями було підготовлено чарівне свято, яке розпочалося із ранкової музичної зустрічі, святково вбраного залу, розважальних ігор та пісень. До свята завітав Миколай, який підготував для наших діток дошкільної групи та учнів початкової школи солодкі подарунки. Дітлахи із задоволенням відповідали на загадки та кожен отримав свій подаруночок.

Позитивні емоції, гарний настрій, великий заряд е ... Читати далі »

Переглядів: 319 | Додав: foshkynwk | Дата: 26.12.2019 | Коментарі (0)

Дитина – це окрема особистість, яка має власні почуття, бажання, думки, потреби, які належить поважати!

Щорічно в Фошківському НВК І ступеня проходить Всеукраїнський тиждень прав дитини, приурочений до Міжнародного дня прав людини, який всі відзначають10 грудня .З 9 по 13 грудня в школі відбулись найрізноманітніші заходи з нагоди Дня прав і обов’язків дітей. Це і конкурси, й виставки, і опитування, а також цікаві бесіди та уроки, тематична лінійка, перегляд відеоматеріалів, розгадування правових ребусів та проведення ігор та вправ з правового виховання.

Метою всіх проведених заходів було:

  • формувати почуття самоповаги, поваги до власних прав і прав інших людей;
  • допомогти дитині зрозуміти і осмислити свої права;
  • розвиток правової компетентності учнів,відповідних умінь, навичок,здобуття досвіду захисту власних прав.
  • усвідомлення учнями зв’язку між правами і обов’язками.

Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки ,на якій Діана Юріївна розповіла п ... Читати далі »

Переглядів: 300 | Додав: foshkynwk | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 20 21 »