Субота, 27.04.2024, 00:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


14:06
Тиждень сприяння здорового способу  життя

     

 Згідно річного плану роботи Фошківського НВК І ступеня. плану роботи медсестри та соціального педпгога  у Фошківському НВК І ступеня з метою формування свідомого та відповідального ставлення до особистого та колективного здоров’я був  проведений тиждень сприяння здорового способу  життя  на тему: «Зроби свій вибір на користь здоров’я». У закладі було проведено виховні заходи, рольові та дидактичні ігри, конкурси, вікторини. Перегляд презентації «Як про здоров’я ти думати будеш, ніколи здоров’я ти не загубиш . Проведено також ряд заходів, спрямованих на інформування учнів, виховання в них бережливого ставлення до свого здоров’я, зокрема: загальношкільна акція «Дружна шкільна родина на шляху до здоров’я єдина».

Було проведено виховну годину « Небезпека захворювання на туберкульоз,як  захистити себе».

Метою заходу  було ознайомлення  учнів з історією захворювання та відкриття збудника туберкульозу, розглянути причини розвитку туберкульозу симптоматику захворювання, дослідити шляхи передачі хвороби , навчити школярів дотримуватися правил профілактики туберкульозу, формувати в учнів прагнення ведення здорового способу життя.

    Виховний захід розширив уявлення дітей про туберкульоз. Діти дізналися , що туберкульоз – одне з найдавніших інфекційних захворювань, яке характеризується утворенням в органах специфічних запальних змін і вражає практично всі органи і системи організму, вражаючи при цьому найбільше органи дихання. На цому тижні була  проведена година спілкування з учнями Фошківського НВК на  тему « Небезпечний коронавірус».

  Метою виховної години було ознайомлення дітей з небезпечним коронавірусом,  його поширення, симптоми, та як уникнути ризику зараження.

У результаті проведеної роботи були зроблені наступні висновки.

Новий коронавірус 2019 року  – це новий вірус, пов’язаний із тим же сімейством вірусів, як і гостра респіраторна вірусна інфекція (ГРВІ) та деякі найбільш поширені типи застуди.

  Вірус передається через прямий контакт повітряно-крапельним шляхом, зокрема, через кашель і чхання, а також торкання поверхонь, забруднених вірусом. Ще невідомо, наскільки довго вірус може жити на поверхнях, але прості дезінфікуючі засоби можуть його вбити.

  Симптоми можуть включати підвищення температури, кашель і задишку. У більш важких випадках інфекція може викликати пневмонію або утруднення дихання. У рідкісних випадках захворювання може бути смертельним.

Дітей було ознайомлено з запобіжними заходами, щоб уникнути зараження, їх є п’ять:

  1. Часто мийте руки, використовуючи мило та воду або спиртовмісні засоби для миття рук
  2. Прикривайте рот і ніс при кашлі або чханні
  3. Уникайте тісного контакту з усіма, хто має симптоми застуди або грипу
  4. Звертайтеся до лікаря, якщо у вас підвищена температура, кашель або якщо ви відчуваєте, що вам важко дихати
  5. Уникайте прямого незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами.

У процесі виконання роботи її мета була досягнута. У  дітей сформувалося поняття,що для людини  головне – це здоровя, і бажання його берегти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 235 | Додав: foshkynwk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]