Середа, 24.04.2024, 22:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


19:55
« Ціннісне ставлення до сім’ї родини, людей»

« Ціннісне ставлення до сімї родини, людей»

       

   Ціннісне ставлення до людей виявляється у моральній активності особистості, прояві відповідальності, чесності, працелюбності, справедливості, гідності, милосердя, толерантності, терпимості до іншого, доброзичливості, готовності допомогти іншим, обов'язковості, добросовісності, ввічливості, делікатності, тактовності; вмінні працювати з іншими; здатності прощати і просити пробачення, протистояти виявам несправедливості, жорстокості. Показник моральної вихованості особистості — це єдність моральної свідомості та поведінки, єдність слова і діла, наявність активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції.
В нашій школі був проведений тиждень взаємоповаги і ціннісного ставлення до оточуючих, метою якого
єформування моральної культури учнів, шанобливого ставлення до сім’ї, родини, людей, взаєморозуміння і терпимості в стосунках дорослих і дітей, , бажання допомагати старшим і хворим.

В рамках тижня соціальним педагогом Прокопюк М.В. були проведені бесіди на тему «Мій день, мої вчинки», «Проблеми в спілкуванні: конфлікти та шляхи їх вирішення»; виховні години спілкування на тему: « Золоте правило ввічливості»,«Без сім’ї нема щастя на землі».

З учнями 3-4 класів було проведено анкетування «Взаємовідносини батьків і дітей» . Результати опитування виявили, що в учнів, які були опитані в сім’ях немає жорстокогоповодження з дітьми. Між учнями школи був проведений конкурс малюнків « Моя сім’я». За допомогоюстіни думок « Я хочу, щоб в школі …» учні змогли висловити свої думки і бажання. Найбажанішою думкою було те, щоб в школі зробити спортивний зал.
В учнів сформувалися основи громадянських та загальнолюдських цінностей:

- уміння та навички підтримки та збереження міжособистісної злагоди, запобігання та мирного розв'язування конфліктів;

- здатності враховувати думку інших людей, адекватно оцінювати власні вчинки та вчинки інших;

- сформованість моральних якостей (чуйності, чесності, правдивості, справедливості, гідності, толерантності, милосердя, взаємодопомоги, товариськості, співпереживання, щедрості, поваги до особистості).

Переглядів: 385 | Додав: foshkynwk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]