П`ятниця, 19.04.2024, 15:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


11:03
Всесвітній день безпечного Інтернету

09 лютого 2021 р соціальним педагогом  Прокопюк М.В. в Фошківському НВК до Всесвітнього дня безпечного Інтернету було проведено ряд цікавих заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

Багатьох  батьків турбує те, що їхні діти багато часу проводять в Інтернеті. Доступ до Всесвітньої мережі відкриває безмежні можливості для навчання і самовдосконалення, тому батьки і школа по змозі намагаються забезпечити учням цей доступ. Проте часто замість того, щоб використовувати Інтернет для виконання домашніх завдань і досліджень, діти проводять там години, обмінюючись миттєвими повідомленнями, граючись в онлайнові ігри та розмовляючи з незнайомими людьми в чат-кімнатах. Таким чином, з появою Інтернету проблема підтримки балансу між розвагами та навчанням у житті дітей ускладнилася. Багато дітей і підлітків, потрапивши в Інтернет, втрачають відчуття часу та реальності.

День безпечного Інтернету в   закладі відзначили шляхом проведення години спілкування  на тему «Безпека в Інтернеті». Її мета – розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет, розвивати уважність, спостережливість, мовленнєві навики, пам’ять, виховувати любов до родини, навколишнього світу, етичне спілкування між товаришами, дорослими, молодшими друзями. Разом з учнями було розроблено поради по використанню безпечного Інтернету та його ресурсів. З захопленням малюки переглянули відео фрагменти: «Казка про Інтернет»«Друзі з Інтернету».Учні переглянули різні відеоролики «Зворотній бік Інтернету»,  «Ігроманія» з подальшим його обговоренням. Аналізуючи переглянуті відеофрагменти, учні знайомилися з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це  Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я  дитини.

Вчителем Петрик Н.П.між учнями 3-4 класів був проведений круглий стіл з елементами дискусії «Інтернет - користь чи прихована небезпека». Спільно визначили  позитивний і негативний вплив Інтернету на дітей. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Проведені заходи  збагатили знання учнів, щодо безпечного Інтернету. Усі учні зрозуміли, що користування інтернетом має бути обмеженим в часі і повинні завжди пам’ятати  та контролювати баланс між розвагами та навчанням.

 

 

 

Переглядів: 191 | Додав: foshkynwk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]