Субота, 20.04.2024, 00:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


21:08
Шевченківський тиждень "Уклін тобі, Тарасе!"

Уклін тобі, Тарасе!

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Щороку на початку березня у Фошківському НВК І ступеня відбувається низка заходів, яку традиційно називають Шевченківським тижнем.

04.03 розпочався тиждень лінійкою «Уклін тобі, Тарасе!», яку організувала і підготувала з учнями вчитель Реуцька М.Д. Цього ж дня були проведені інформаційні хвилини «Незабутній Шевченко», приурочені 205-річчю від дня його народження. На урочистій лінійці «Уклін тобі, Тарасе», було оголошено про відкриття Шевченківського тижня та ознайомлено з планом заходів.

У вівторок , 5 березня були проведені виховні години «Шевченко не поет, а голос душі українського народу». Учні 1-4 класів мали змогу продемонструвати свою кмітливість у виявленні нових фактів з біографії Шевченка як письменника, поета, художника, громадянського діяча.

Мета цього заходу: повторити й узагальнити матеріал про творчість Т. Шевченка, розвивати логічне мислення, навички виразного читання напам’ять, акторські та ораторські здібності; виховувати естетичний смак, свідому громадянську позицію, кращі людські якості.

Також цього дня була проведена виставка ілюстрацій до творів Т.Г.Шевченка « Ми тебе не забули,Тарасе» У конкурсі взяли участь учні 1 – 4 класів. Найкраще передали глибину Шевченкового слова, артистично і пристрасно відобразили настрої ліричних героїв переможці конкурсу:

І місце –Яновський Кирило (2клас),Бока Юлія (3 клас) , Фошка Денис (4 клас)

ІІ місце – Олійник Святослав (2 клас), Глевчук Маргаріта (1 клас);Маковійчук Ангеліна(3 клас)

ІІІ місце – Фошка Олег (2 клас), Галиця Тетяна (2 клас)

06.03. Було проведене літературне читання « Вінок Кобзареві!»

Слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця юних школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. Вірші, уривки з поезій Т.Шевченка торкнулися душ дітей.

Також було проведена вікторина « Знавці Шевченківського слова»

07.03. Завершився Шевченківський тиждень позакласним заходом «Його своїм сучасником звемо!», який підготували вчитель 4 класу Реуцька М.Д. та бібліотекар Яновська В.М.. На заході звучали пісні на слова поета, школярі декламували вірші. На завершення заходу учні заспівали пісню «Зацвіла в долині».Шевченківський тиждень пройшов на високому рівні. Усі заплановані заходи було проведено вчасно і результативно. Учні із задоволенням брали участь у роботі та показали добрі знання із життєвого і творчого шляху Тараса Шевченка.

Таким чином, творчість Т. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Із упевненістю можна говорити, що «Шевченко виступає сьогодні духовним будівничим нашої держави», через сприйняття поетової спадщини народ України «національно самостверджується, морально зміцнюється, духовно очищується».

 

Переглядів: 440 | Додав: foshkynwk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]