П`ятниця, 19.04.2024, 09:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


14:26
Пізнавальна екскурсія

До дня захисту дітей педагогами Фошківського НВК  спільно із батьками було  організувано для школярів поїздку- мандрівку до Верховини.

Подорож була цікавою, повчальною та охопила наступні екскурсії до Парку Динозаврів , музею грибів та віза центру Національного природного парку "Верховинський". А також відвідали музеї Івана Франка та Михайла Грушевського.

Парк динозаврів Буковель не лише має зручну локацію, а ще знаходиться в дуже мальовничому місці. На виставці представлені 24 динозаври різних періодів та 10 сучасних хижих тварин, які розміщені просто неба. Тут ви можете зустріти: Тиранозавра рекса, Трицератопса, Аргентинозавра, Стегозавра, Едмонтозавра та інших динозаврів Юрського та Крейдовго періоду. Із сучасників тут представлені: крокодил, бурий ведмідь, слон та інш.

Наступна зупинка була у Віза –центрі  Національного природного парку "Верховинський". Експозиція візит-центру відображає лише невелику частину природних процесів, явищ та фактів, які можна пізнати за короткий час перебування у ньому. Учні мали змогу побувати у виставкових залах : «Інформаційна зона», «Лісова абетка», «Від найменшого до найбільшого», «Загрози та перспективи».

Музей грибів зачарував дітей і дорослих своєю казковістю і чарівністю. 

Цікавою була і екскурсія до Літературно-меморіального музею Івана Франка.

 Музей, присвячений Іванові Франку й розташований у селі КриворівняВерховинського району Івано-Франківської області.У Криворівні Іван Франко не тільки відпочивав, але й працював. Тут він написав повість «Великий шум», поему «Терен у нозі», автобіографічне оповідання «У кузні», оповідання «Як Юра Шикманюк брив Черемош», поезії «У безсонну ніченьку»та багато інших. Також письменник здійснив ряд перекладів, записував фольклор.

Продовжили ми нашу екскурсію до Музею-садиби Михайла Грушевського. Це сучасний будинок музею є відтворенням  вілли Михайла Грушевського. В експозиції музею висвітлено життєвий і творчий шлях Михайла Грушевського, котрі представлені у його великій залі. Музей-садиба представляє біографічні документи, старовинні гуцульські речі, предмети побуту, знаряддя праці подаровані Михайлові Грушевському від місцевих мешканців.

Всі від подорожі отримали багато цікавої інформації, масу вражень та велике задоволення.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 259 | Додав: foshkynwk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]