П`ятниця, 19.04.2024, 14:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


11:12
Місячник охорони праці та безпеки життєдіяльності

На виконання наказу Фошківського НВК від 16.04.2021 №19-Г «Про проведення місячника з охорони праці в Фошківському НВК І ст. у 2021 році» у НВК з 14.04 по 14.05.2021 було проведено «Місячник з охорони праці», що сприяло підвищенню рівня обізнаності дітей з питань безпеки життєдіяльності, закріпленню теоретичних знань про небезпеки, що можуть виникнути, удосконалення їх навчання правилам пожежної безпеки й діям у разі виникнення надзвичайних ситуацій та популяризації професії рятівника.

Всі заходи «Місячника з охорони праці» пройшли на достатньому методичному рівні. Було підготовлено план заходів місячника та затверджено директором.

Під час місячника охорони праці було організовано вивчення законодавчих актів з охорони праці, переглянуті посадові інструкції та інструкції з охорони праці та безпеки життєдіяльності, перевірялася відповідність будівель, приміщень, прилеглої території вимогам з охорони праці, безпеки життєдіяльності, гігієни праці, електро- та пожежної безпеки – про що складені відповідні акти.

В закладі видаються відповідні накази про організацію роботи з пожежної безпеки, охорони праці, електробезпеки.

Ведуться належним чином журнали реєстрації інструктажів з техніки безпеки та пожежної безпеки, наявні інструкції. Пожежний щит вкомплектований первинними засобами пожежогасіння, наявні плани евакуації в приміщеннях І та ІІ поверху закладу. У 2020 році проведено заміри опору ізоляції та обробка горищ вогнетривкими засобами. Наявні відповідні документи.

          У НВК  тиждень знань безпеки життєдіяльності був проведений з 11 по 14 травня 2021року. У його рамках пройшли найрізноманітніші заходи, основною метою яких було формування в учнів свідомого ставлення до свого життя та здоров’я; популяризація основних правил безпечної життєдіяльності серед молоді; розвиток в учнів життєвих навичок, що мають ключове значення для безпеки повсякденного життя; виховування гуманного ставлення до людини, що потрапила в біду, вироблення у школярів співчуття, бажання допомогти; пропагування професії рятувальника.

         Впродовж тижня учні повторили та поглибили свої знання з правил поведінки при виникненні пожежі та її запобігання.

         7 травня 2021 року директором Петрик Наталією проведено практичний тренінг « Дії працівників у надзвичайних ситуаціях»

         12 травня 2021 року була проведена навчальна евакуація учнів та працівників школи з метою поліпшення пожежно-профілактичної роботи і відпрацювання порядку евакуації з приміщення школи.

         13 травня 2021 року завідувачем  ФАПУ села Фошки Шпанюком В. А та медичною сестрою школи Лаюк І.П. були проведені практичні заняття з надання першої домедичної допомоги. Під час яких педагоги практично навчились надавати першу домедичну допомогу при різних  травмах, непритомності, утопленні, непрямому масажі серця, штучному диханні, накладання джгута, накладання асептичної пов’язки, накладання шини, надання медичної допомоги при зупинці кровотеч.

        У дошкільній групі було проведено вихователями бесіди: «Що шкідливо», «Що таке здоровя». Активну участь дошкільнята прийняли у спортивній естафеті « Юний пожежник» та в сюжетно-рольовій грі «Лікарня».

       Вчителем Леферович У.О. було проведено  вікторину на тему «Безпека на дорозі». Учасникам вікторини були запропоновані цікаві завдання про правила поведінки на дорозі.

      Вчителем 2 класу Реуцькою М.Д. була проведена виховна година з учнями школи «Правила безпечного відпочинку на воді». За допомогою якої школярі засвоїли загальні правила поведінки на воді.

       Учні школи разом з учителем 3 класу Глевчук Г.В. пройшли анкетування «Професій безліч є цікавих». Під час якого учні розширили свої знання про професії світу та розробили пам’ятку про попередження травматизму на робочому місці, якої потрібно завжди дотримуватися.

        Вчителем 4 класу Прокопюк М.В. було проведено бесіду з елементами  вікторини «Вогонь наш друг, та не завжди, чекати можна і біди». Під час якої учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення

 

       Отже, виховання здорового покоління, зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації - одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

 

 

 

 

 



 

Переглядів: 229 | Додав: foshkynwk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]