П`ятниця, 19.04.2024, 05:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


19:19
Шевченківський тиждень.

Проведення тижня

Тараса Григоровича Шевченка

 

Девіз тижня:

«І мене в сімї великій, в сімї вольній, новій, не забудьте помянути, незлим, тихим словом».

З 05.03.по 13.03.2018 р. у Фошківському НВК І ступеня проводився Шевченківський тиждень під керівництвом вчителя 1 класу Труфин А.П.

 Розпочався тиждень традиційно – урочистою лінійкою «Тобі, Тарасе, шану складаємо!», учням було оголошено про відкриття Шевченківського тижня та ознайомлено з планом заходів. Представлено було виставку книг Кобзаря: «Малий Кобзар», «Кобзар», плакат «Україна – понад усе!» та портрет Тараса Григоровича Шевченка, що покритий вишитим рушником. Все це було приурочене 203-ій річниці від дня його народження.

5 Березня робота у школі розпочалась інформаційною хвилинкою «І мене в сімї великій, в сімї вольній, новій, не забудьте помянути незлим, тихим словом». Діти ще раз перегорнули сторінки життя і творчості Тараса Григоровича Шевченка, щоб згадати раніше вивчений матеріал та дізнатися щось нове. Учні 3-го класу дали можливість меншим учням прослухати не тільки цікаву інформацію саме про дитячі роки Тараса Шевченка, а й глибоко зрозуміти та перейнятись сирітським життям, яке зазнав малий Тарас уже у своїх 12 років.

6 березня було проведено виховну годину «Дитячі роки Тараса Григоровича Шевченка». З уст вихованців звучали слова подяки та шани Т. Г. Шевченку – це пісні та твори Великого Кобзаря. Крім цього учні прослухали поезію Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий»,покладену на музику. Учні 1-го класу цього дня мали змогу переглянути проект «Т.Г.Шевченко – художник».

7 березня відбулася декламація поезій Т. Г. Шевченка учнями 1-го та 4-го класів («Світає..», «Тече вода з-під явора», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Вітер з гаєм розмовляє», «Вітер віє, повіває…», «Садок вишневий коло хати», «За сонцем хмаронька встає»)у результаті чого було проведено конкурс на кращого читця поезій Кобзаря, серед учнів 1-4 класів, у якому завиразне читання учнів було нагороджено грамотами. Під час перерв проводився «Літературний ігроленд», у якому навіть самі наймолодші учні нашої школи брали активну участь. А ще,була проведена тестова вікторина «Що мені відомо про Тараса».

12 березня у закладі була проведена бесіда з елементами розповіді «Юність та зрілі роки Т. Г. Шевченка». Крім цього майстри пензля мали змогу взяти участь у виставці кращих малюнків «Яким я бачу Тараса сьогодні». Дітлахи із захопленням поринули у світ творів Великого Кобзаря, про що свідчать їх роботи.

13 березня учні 2 класу з допомогою вчителя Маковійчук У. В. презентували твори-міркування: «Якби я зустрів Т. Г. Шевченка, то що б я в нього запитав» та «Якби я зустрів Т. Г. Шевченка, то що б я в нього попросив». Крім цього учнями було прослухано інформаційну хвилинку «Цікавий випадок», що підготувала учитель 4 класу Дорубець Т. П.

Завершився Шевченківський тиждень врученням грамот та подяки найактивнішим учням та переглядом відео флешмобу «І мертвим, і живим, і ненародженим…» від колективу учителів Фошківського НВК І ступеня.

 

Борітеся – поборете. Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!

Тарас Григорович Шевченко

 

Переглядів: 401 | Додав: foshkynwk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]