П`ятниця, 19.04.2024, 08:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Фошківський навчально-виховний комплекс


Новорічне свято в школі
З Новим роком ! З добрим роком!
Він ступа невтомним кроком
На вкраїнську землю рідну,
Землю щедру і привітну,
Добру, милу і щасливу,
І багату, і красиву.
Рік Новий ми зустрічаєм
З новим щастям вас вітаєм!
   Закінчення першого семестру навчального року співпадає з довгоочікуваними Новорічними та Різдвяними святами, яких чекають і діти, і дорослі, тим більше, що попереду - зимові канікули. Але жоден семестр у жодній школі не закінчується абияк!
   Коли діти дорослішають, дуже важливо зуміти зберегти у їх серцях віру в чудеса. А Новий рік - це свято, коли чудеса трапляються щосекунди. Всі учні з нетерпінням чекали дня, коли до них завітає чарівна Новорічна казка з Дідом Морозом та Снігуронькою, подарунками, яскраво-казковим маскарадом та, звичайно ж, веселим хороводом навколо красуні-ялинки.
   Чекали і дочекались! 24 грудня 2021 року в школі відбулися святкування Нового року. Кожен захід пройшов неперевершено і яскраво, подарував масу приємних емоцій виступаючим та глядачам. Учні отримали багато задоволення, незабутніх вражень, показали свої таланти під час виступів, проявили увагу, спритність, ерудованість у конкурсах та вікторинах
Рік Новий стрічаєм разом,
Один з одним, клас із класом.
Школа – це великий дім,
І сьогодні – радість в нім.
   Гарні пісні, таночки,новорічні вірші, конкурси, сценки подарували присутнім святковий настрій, відчуття наступаючого Нового року, не дивлячись на теплу погоду за вікном.

Переглядів: 125 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 03.02.2022 | Коментарі (0)

07 грудня відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього. День української хустки почали відзначати лише рік тому з ініціативи групи громадських діячів, акторів та успішних жінок України. Вінницькі активістки розпочали святкування дня, присвяченого українській хустці, 7 грудня 2019 року. Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка. Дівчата та жінки раніше носили хустку впродовж усього року. При цьому вона була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Хустка була ознакою соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Вона також свідчила і про рівень достатку родини, адже заможні жінки покривали голову хустками із дорогих тканин, бідні – із дешевших. Цього дня з нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі “Зроби фото з хусткою”. Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із хештегами Берегине_моя_українська_хустко Українська Хустка. Наші привабливі, чарівні, магічні жінки та дівчата теж вирішили долучитися до флешмобу “Зроби фото з хусткою”.

 Сьогодні педагогічний та учнівський колектив школи приєдналися до Всесвітнього Дня Української Хустки. Споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Різноманітність кольорів, орнаментів сьогодні перевершила всі сподівання.
Вражає, дивує, витвір мистецтва - Хустина. Пасує всім до лиця, кожній україночці. Переконані, що Українська Хустка прикрашатиме щодня наших красунь.

Переглядів: 149 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 03.02.2022 | Коментарі (0)

З 29 листопада по 3 грудня в нашій школі тривав загальноукраїнськиї «Тиждень доброчесності».

Головною метою тижня – ознайомити учнів з поняттям “Доброчесність”; створити умови, за яких діти зможуть, в першу чергу, поставити собі запитання, які вони ніколи раніше не ставили та не думали про них.

Для чого бути доброчесним? Як це бути доброчесним? Як варто вчинити в тій чи іншій ситуації, коли рішення не є очевидним?

 Тиждень доброчесності – це початкове занурення школярів у цю тематику, яке допомогло сформувати базове, необхідне відповідно до їхнього віку, розуміння.

Вчителями початкових класів були проведені виховні години, заняття,вікторини, бліц – опитування, які розширили знання та кругосвіт учнів з цієї теми.

Зокрема, вчителем 1 класу Прокопюк Марією Валентинівною та вчителем 2 класу Маковійчук Уляною Василівною були проведені заняття на тему «Магічний урок доброчесності». Завдяки якому діти ознайомилися з поняттями добро та чесність і який спонукав дітей до доброчесної поведінки в повсякденному житті.

Вчителем 3 класу ЛеферовичУльяною Олексіївною та вчителем 4 класу були проведені виховні години на тему «Як дотримуватися академічної доброчесності», «Добро ... Читати далі »

Переглядів: 140 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 15.01.2022 | Коментарі (0)

   14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та Захисника Вітчизни.

   Традиційно, у переддень свята, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у сучасної молоді, у нашому закладі проводиться загальношкільне дійство «Козацькому роду нема переводу!» От і цей рік  не став виключенням, бо ми також часточка нашої країни, і наше завдання - відроджувати й примножувати традиції українського народу.

   Тож напередодні цього чудового свята  13 жовтня 2021 року, класні керівники провели у своїх класах до Дня захисника України різноманітні заходи.

Протягом дня погляд учнів,  учителів та гостей школи радувала виставка малюнків та плакатів «Славні козаки», яку підготували учні всіх класів.                

Напередодні у класних колективах були проведені уроки мужності, години спілкування: «Наша слава козацька не вмре, не загине!», бесіди: «Ми – нащадки козацької слави», які були спрямовані на виховання в учнів патріотизму, інтересу до вивчення історії свого народу, бажання стати нащадками славних лицарів – українських козаків

Для учнів1- 4 класів бул ... Читати далі »

Переглядів: 129 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 15.01.2022 | Коментарі (0)

За традицією у нашій школі з 20.09 по 24.09 2021рр. проходив  тиждень миру і доброти. Усі і  заряджались «вірусом доброти». Учні та вчителі переконані, що кожна людина має бути доброю, чесною, справедливою. «Людина  починається з добра» ‒ саме таке гасло звучало цьогоріч у нашій школі під час проведення Тижня Доброти.

Від щирого серця кожен дарував доброту. Наші учні мали можливість підсумувати, які добрі справи вони зробили, кому допомогли, сказали добрі слова рідним, друзям, підтримали тих, кому це потрібно.
Про добро можна багато і красиво розповідати, говорити,
мріяти. Але слова не принесуть ніякої користі, якщо добрі діла не
втілювати в життя, якщо гарні слова залишаться лише словами.

З учнями 1-4 класів Фошківської початкової школи   було проведено  безліч гарних позитивних заходів:

-пройшла акція в 1- 2 класі «Протягни руку другу»;

... Читати далі »

Переглядів: 138 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 13.01.2022 | Коментарі (0)

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Важливість та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт, це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя – це саме життя, рух вперед! Спорт є одним із головних чинників, який впливає на фізичний розвиток та здоров'я дитини. Тому ми намагаємось дотримуватись цих принципів.

Протягом Олімпійського тижня  у Фошківській початковій школі  з 06 по 10 вересня 2021 р.  були проведені виховні справи «Здорова дитина, здорова родина, здорова нація», «Ми – майбутні олімпійці»,  організована виставка дитячих малюнків «Спорт – сила, краса здоров’я», тренінг «Твоє здоров’я – твоє майбутнє». Не обійшлося і без командних спортивних змагань та цікавих естафет.

Олімпійський тиждень проходив  цікаво і згуртовано. У цей період учні школи отримали можливість більше дізнатися про Олімпійський рух, його ідеї та принципи, про те, як загартовувати себе не лише фізично, а й інтелектуально.

 

Розпочався Олімпійський тиждень із урочистої лінійки, на якій було оголошено план проведення заходів. Відп ... Читати далі »

Переглядів: 125 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 13.01.2022 | Коментарі (0)

Вже традиційним стало проведення виставки дитячих робіт з овочів та фруктів та осінній ярмарок в Фошківському НВК І ст. І  кожного року вражають фантазія, талант та майстерність виконання робіт! Цього річ таке дійство було проведено 16.09.2021р.

Різномаїття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції учнів школи та дошкільнят. Ніхто не залишився осторонь, всі діти мали змогу продемонструвати  фантазію та уміння створювати чарівні композиції. Чого там тільки не було! І незвичайних форм гарбузи, і яблука, які переливалися відтінками зеленого, червоного, жовтого . Милували око пишні айстри, жоржини, гладіолуси, гвоздики та чорнобривці. А які цікаві фігури з овочів були представлені увазі присутніх на осінньому святі!

Дошкільнята змогли виготовити улюблені іграшки з щедрого врожаю  красуні осені. Кумедний літак автомобіль та потяг старанно звозили урожай в бабусину комору. Навіть кит виплюснув із моря,щоб заглянути в лісову осінню казку.

 

Учні перших класів створили “Осінню палітру”, “Загадкову черепаху”, «Зачарованого кита», «Магічного корабля» та «Казкову карету» і вразили чудовими виробами з родини гарбузових,  шишками та грибами.

Другокласники підготували неймовірні композиції під назвою «Осіння втіха» , «К ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 12.01.2022 | Коментарі (0)

 1 вересня у Фошківській початковій школі уже традиційно по-родинному пройшло свято Першого дзвоника.
   У цей день шкільне подвір'я знову наповнилося веселими мелодіями, яскравими барвами осінніх квітів, дитячим щебетанням, посмішками юнаків та дівчат.
   День знань був яскравим, емоційно насиченим та дуже зворушливим, адже випускники вже зрозуміли,що таке свято у школі для них є останнім,а першокласники відкрили для себе нову сторінку, де все вперше - перший дзвоник,перша вчителька, перший урок.
    Голосно звучала урочиста музика,звідусіль лунали теплі слова, і кожне дитяче серце, хвилюючись, відгукувалося на заклик першого дзвінка. Віршами, танцями, співами вітали наймолодших школярів їх старші колеги.

 Директор школи, Реуцька Марія Дмитрівна, привітала усіх присутніх з успішним початком навчального року. А також вона подякувала тим, хто допомагає школі втілити у життя всі задуми: міській владі, працівникам освіти, батькам учнів.

Дзвінкий шкільний дзвоник сповістив учням про початок нового навчального року. В цікавій формі пройшли перші уроки в кожному класі на тему «Україна починається з тебе…»

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 126 | Додав: foshkynwk2 | Дата: 10.01.2022 | Коментарі (0)

До дня захисту дітей педагогами Фошківського НВК  спільно із батьками було  організувано для школярів поїздку- мандрівку до Верховини.

Подорож була цікавою, повчальною та охопила наступні екскурсії до Парку Динозаврів , музею грибів та віза центру Національного природного парку "Верховинський". А також відвідали музеї Івана Франка та Михайла Грушевського.

Парк динозаврів Буковель не лише має зручну локацію, а ще знаходиться в дуже мальовничому місці. На виставці представлені 24 динозаври різних періодів та 10 сучасних хижих тварин, які розміщені просто неба. Тут ви можете зустріти: Тиранозавра рекса, Трицератопса, Аргентинозавра, Стегозавра, Едмонтозавра та інших динозаврів Юрського та Крейдовго періоду. Із сучасників тут представлені: крокодил, бурий ведмідь, слон та інш.

Наступна зупинка була у Віза –центрі  Національного природного парку "Верховинський". Експозиція візит-центру відображає лише невелику частину природних процесів, явищ та фактів, які можна пізнати за короткий час перебування у ньому. Учні мали змогу побувати у виставкових залах : «Інформаційна зона», «Лісова абетка», «Від найменшого до найбільшого», «Загрози та перспективи».

Музей грибів зачарував дітей і дорослих своєю казковістю і чарівністю. 

Цікавою була і екскурсія до Літературно-меморіального музею Івана Франк ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Додав: foshkynwk | Дата: 07.06.2021 | Коментарі (0)

Шкільні роки — це найсвітліша, найбезтурботніша пора у житті. Іншої такої не буде, бо життя дасть кожному свої уроки, у нього свої закони, свої круті віражі, свої пороги, через які не кожному переступити, яких не кожному здолати, а школа — це той час, коли все легко, все можливо. Ростуть діти, дорослішають із класу в клас.

Для школярів сьогоднішній дзвінок – це старт літніх канікул. Тож бажаємо учням добре і змістовно відпочити, набратися незабутніх вражень та сил перед початком нового етапу на­вчання. Впевнені, що, повернувшись восени за шкільні парти, вам буде про що розповісти друзям та вчителям.

Шановні вчителі, дякуємо вам за вашу самовідда­ну працю, невтомний творчий пошук, за турботу і знання, які ви віддавали своїм вихованцям. Ба­жаємо нових успіхів, життєвих сил і натхнення!

Тож вітаємо усіх із святом останнього дзвоника, з успішним закінченням ще одного шкільного року, який кожному подарував нові знання, нові враження, нові думки і почуття!< ... Читати далі »

Переглядів: 180 | Додав: foshkynwk | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 »